Blogger Templates

Saturday, January 29, 2011


Today is….

My 21st bday….hmm…happy bday to me…he5

Ape yg aq nk ek..????rsnyer sume yg aq nk for my bday sumenyer kawn2 aq dah bg…tnggl stu jer lg yg blom tertunai..ape yer???...he4…hnya aq jer yg tau…doaku moga permntaanku ini juga akn tertunai nnti..aminnnn

Ape yg membezakn hari ni ngan hari lain???

ermmm..bezanya hari ni umor ku bertambah n bler bk fb…wall aq sarat ngan owng wish bday aq…well tq guyz…even owng yg aq xknl pon wish gak…dats d pwer of fb lau nk tau…kah7…

untk bday aq thun ni aq xnk mntak bnyak sgt ckup ar stakat hndbag CD or LV..xpon spasang kasut Jimmy Choo…lau xnk bg tu pon xpe..tp lau aq mntak nk p Venice bleh x???

melampau kan aq ni…ha7…

well aq xder ar sekejam ni..Cuma impian aq jerk..insyaallh aq akn brusaha tok dptkannya sendr…doakan aq brjaya dptkan sume ni ek…





28 january 2010

10.10 pm….warkahmu ku baca


Aq bru selesai baca ‘wasiat’ dr 2 orng insan yg amat pntng lam hdup aq. First of all aq nk mntak maaf sesangat kat korng (ijey n ainul) coz aq x tepati jnji n x ikut arahan korang he4…aq xsabar la nk bc n dats why aq baca b4 kul 12 mlm…sowie sgt2..!!!

Honestly…srat korang btol2 mnyentuh hati aq…mngkin ni xcukup bg korang so…yup aq akui yg surat tu dah bt aq nangis!!!hu7

Aq menangis coz terharu ngan isi kndungan surat tu…terharu sesangat bler aq tau yg ada 2 orng insan yg akn slalu berdiri di blkng aq, xkira apa pun yg akn trjadi nnti…

To k.ngah ; trima kasih untk stiap detik yg pernah kita kongsikan bersama itu. Susah senang kita lalui bersama dlu mnyedarkan aq betapa berharganya persahabatan ini pd kita..

“…jika nyawa aq dapat mnggantikan air matamu mnjadi sebuah senyuman, aq xakan berfikir 2x tok mengorbankannya…”

Percayalah…aq xkn pernah menuntut nyawamu sebagai galang ganti untk kebahagiaanku sendr..kerna kebahagiaan aq itu hadir bersama dngan kabahagiaanmu..terima kasih untk kata2 itu kerna ianya meyakinkan aq yg Tuhan pertemukan kita kerna dlm lipatan takdir persahabatanku adanya kamu..


To adik ; terima kasih juga aq ucapkan untk stiap detik yg pernah kita jalani bersama. Setiap detik itu, walaupun payah dan kadangkala sakit itu cukup terasa tapi kau masih tetap disitu bersamaku. Terima kasih….

“pasrah itu mnyerah, redha itu rela…”

Dik, aq pegang kata2 ni..dan insyaallh aq akn blajar tok mnjadi mnusia yg redha ngan sume ketentuan itu. Disaat aq membuka kembali lembaran silam itu dan aq memilih korang berdua untk berkongsi sjarah itu..bererti kamu berdua insan yg amat aq percayai. Bkan mudah tok aq membukanya setelah ianya kusimpan kemas dlm lipatan ingtan aq…tp sperti yg pernah kau ckapkan…

Aq harus lepaskan sume tu pergi kerna apa yg terjadi tdak bisa aq ubah nmun masa depan itu dlm tanganku…aq yg tentukan…dan untk stiap langkahan itu nnti, aq ingin kalian berdua bersamaku…

Akhir kata, AQ SAYANG KALIAN!!!...n honestly, itu yg aq rasa. Bukan kerna surat yg bru ku baca, tapi prasaan ini wujud waktu. Kita sama2 berkongsi tali persahabatan ini. Aq tau korang akn slalu ada untk aq dan bgitu juga dngan aq…

Persahabatan ini mnuntut bnyak pengorbanan dan pengorbanan itulh yg mnguatkan lagi ikatan kita….aq memilih tok meletakkan korang di tempat yg bgitu istimewa dlm hati aq kerna korang memang terlalu istimewa bg aq…

Sentiasalah di sisi aq kerna kehadiran korang adalah kekuatan aq. Aq bahagia kerna Tuhan temukan kita dalam ikatan ini…


Thursday, January 27, 2011

26 january 2011

unEXPECTED party!!!...

ya..aq tau msh terlalu awl tok celebrate bday aq sbnrnye coz bday aq 29 january ni..tp housemate aq bt surprise party kat aq smlm coz kitowng dah start cuti mid term…aq x expect lngsung coz aq mati2 ingt diowng nk bt lps cti ni..

hmm…klmarin lps hbs klaz Pn.ama ijey ajk aq p lpak kap tasik. Katanya xnk blik umah g coz bosan dok umah..aq ngan blurrr nyer ikut je la khendak die..plik gak mule2 coz b4 ni xpernh dia bt prngai cmni..lame gak ar kitowang lpak kat tasik..bg mkn kat ikan siap!!!..ms kat tasik tu pjan ikut skali..lpak smbil mkn roti himpit lam hujan lak tu…beznyerrr…lg bez coz ijey yg blnjer..hua7

lps tu…aq n ijey p lpak kat kdai makan lak…ms tu aq xmkn coz pnt sgt2…so aq bngkus je lar…ms duk kat kdai mkn tu ade gak aq msj ainul ajk mkn skli tp skli lg aq d tipu…katanya die duk lpak kat bilik raza n k.mira de skli…diowng ckp maybe diowng blik lwt..nk bt asaimeng katanye!!!!mcm xpercaya jerk aq…nk tipu pon agk2 ar dik oiiii…

blik umah pon dah dikira lwt gak ar..smpai kat umah lg la plik coz xder saper kat umah…tp aq bt xtau je la…mls nk pk coz bdn dah pnt sesgt…haaaaaa…..pling menyakitkan hati bler diowng plan tok ‘curi’ phone aq…hbs satu bilik kot aq cari..nk nngis pon ader coz tu jerk harta yg aq ader…ms tu mcm2 aq pk…ape yg aq nk jwb kat mama lau die tnya sal phone aq????

Nsib baik ijey bg pnjam phne dia..n then aq call sme1 dat I can’t mention his name…he5..hnestly..aq sndr xpercy yg rupe2nyer die pon terlibat sma ngan plan dak2 ni…smpai hati!!!...hu8…bler dah pnat sgt cr finally aq pasrah jer la…so semlm aq msuk tido awl..xder mud nk ckp ngan sesaper..stress gler kot…

Ms ngah syok tido..de owng ktok pntu bilik…aq pon xsempat nk pk saper lak yg gatal tngan knci pintu...n then lam ‘kemamain’ yg terlampau itu aq pon bkaklah pntu…dannnnn…

Bergemalah suara2 sumbng mnyanyikan lgu hepy bday yg di translatekan lam bhasa korea..ha7…terkejut semut aq…dah ar gelap..tnggal cahaya lilin kek jerk…oh my god!!!terharu gler kot ngan kjutan ni….thanx sesgt korang!!!

Ms nk ptong kek diowng srh aq wish dulu..he5..nk tau x per yg aq wish????ade lerrrrr….

Then….makan time!!!....n satu g present time!!!!suke3…bler buka sume hdiah aq rs cam nk jerit jerk kat sume owng…naper?...coz sumer hdiah yg diowng bg tu sumenyer brng2 yg mmg aq nk sgt2…cume aq xnk bli coz msih bnyk yg perlu aq utamakan…trime kasih korang coz pnuhi sume kehendak aq yg aq sndr xbleh pnuhi…terharu bangat sihhh!!!

Tok sume yg terlibat smlm ; trime kasih sesgt korang…honestly..aq terharu sesgt..even aq xnangis pon itu x bererti ape yg korang aturkan semlm lngsung x mnyntuh hati aq…aq btol2 hargai pe yg korng bt kat aq semlm specially bler korng snggp bersusah payah bt sumer ni tok aq…Aq sayang korang sesangat..ingat tu!!!

Tok sm1 dat I can’t mention his name ; TQ so much coz bekerjasama ngan diowng wlaupun de part yg xbleh nk di ‘sacrifice’kan ..he4…


My cake…..bez glerrr…

My bday present collection…tq gurlzzz


Thanx to ijey n ainul…my sis


Thanx to k.mira n suey..luv dis shooo much!!!


Thanx to ida gadisku….wa suke ini skirt maaaa…

Wasiat dr ijey…transaksi JPA ke akaunku..hua8

Wasiat dr ainul …transaksi lbihan mknn ke prutku…ha7

Monday, January 24, 2011


Aq bukan…..

Tuhan ciptakan aq sebagai manusia biasa bukan luar biasa. Aq bukan Nabi apatah lagi malaikat. Aq xmngkin sma skli mnjadi sempurna..bermakna aq juga pernah dan akn mnyakiti hati orang disekelilingku…

Tuhan kurniakan aq sekeping hati yg bisa bahagia dan juga terluka.

Hanya dengan satu perkataan, aq bisa melukakan hati seseorng begitu juga dngan orng lain. Hnya dngan satu perkataan aq juga bisa terluka. Bila aq memilih tok menjauh dan berdiam diri, itu bererti aq tdak mahu melukakan hati sesiapa. Namun andai kebisuanku itu mnjadi satu masalh bgimu…maafkan aq. Aq lbih senang mengasingkan diri, membiarkan masa dan ruang merawat luka itu. Percayalah…semuanya akn kmbali sprti biasa…

Aq belajar untk mngenali S.A.B.A.R itu kerna

Sabar itu mampu memadamkan api yg sdng membakar diri,

Sabar mampu menyejukkan hati yg panas,

Sabar adalah penawar kepada kekalutan hati,

Sabar juga ubat kepada dendam yg xbertepi,

Dan sabar bisa mencantumkan kembali apa yg sdh terlerai,

Bila sakit itu ada, ianya hadir setelah luka itu wujud, dan aq akui luka itu wujud bila kata itu terlafaz dlm tuturanmu….aq tdak spatutnya membiarkan luka itu hadir kerna gurauan itu sdh terbiasa aq dngar. Maafkan aq kerna hari ini, gurauan itu tdak bisa aq trima…

Aq hnya akn merasa sayang itu bila aq yg ingin mnyayanginya dan aq hnya akn membnci bila aq biarkan rsa itu datang…aq xkn mnyayangi seseorng itu dngan hnya satu kebaikan mahupun budi yg ditaburkan pdaku…budi itu ttp ku snjung nmun xkn sama skali bleh membuatku melutut pdnya…bnci itu xkan dtng hnya dngan satu cerita yg tdk enk didngar…sprti yg prnh ku katakan sblom ni..bnciku bersebab…marahku beralasan dan diamku bukan membenci….


14 january 2011 – unexpected plan

Trip kami ke Bali …he4

Dah lmer da…lupe nk msukkan lam blog..he6…showie!!!!...sbnrnye xpernh plan pon nk p coz hri tu tetiber jerk rs bosan gler so bt plan mngejut...smtimes bnde yg x di rancng tu la yg akn jdi…hmm…ms ni complete sume housemate aq..so jd cam a day with housemate laaa…

Insyaallh….k.a.m.i akn slalu begini…detik yg sukar itu pernah kami lalui sebelum ni..dan aq harap andainya detik itu dtg lagi kami masih lg bersama walau detik itu meninggalkan luka yg menyakitkan tok dirasa…ini adalah thun terakhir untk kita disini so hargailah setiap dtik itu….stiap dari kita mgkin sudah pun punya rs kasih yg xmngkin kita ceraikan dgn hnya satu luka…walaupun kadangkala luka itu menyentak kebahagiaan itu namun ianya akn sembuh jua dngan rasa yg telah kita wujudkan lam hati kita…

Berakhirnya tahun ni nnti..xder sape tau apa yg sdng Tuhan rencanakan untk stiap dr kita…so slalulah berdoa untk satu sama lain moga2 langkahan kita nnti akn slalu terbimbing dan akn selalu dipermudahkan…mgkin akn ada diantara kita yg masih bersama dan mgkin juga ada yg terpaksa melepaskan ikatan itu…meneruskan langkahan itu SENDIRIAN…

Andainya orang itu adlh aq…satu jerk yg aq nk korang tau…SENDIRIAN itu mgkin amat mnyakitkan bagi aq tpi melihat kebahagiaan korang sume itu adlh kebahagiaan aq…teruslah melangkah dan gapailah impian korang kerna kita punya impian yg sama…

















Stay by miley cyrus


Well, it's good to hear your voice
I hope you're doing fine
And if you ever wondered
I'm lonely here tonight

I'm lost here in this moment
And time keeps slipping by
And if I could have just one wish
I'd have you by my side

Oh, oh, I miss you
Oh, oh, I need you

And I love you more than I did before
And if today I don't see your face
Nothing's changed, no one can take your place
It gets harder every day

Say you love me more than you did before
And I'm sorry it's this way
But I'm coming home, I'll be coming home
And if you ask me, I will stay, I will stay

Well, I tried to live without you
The tears fall from my eyes
I'm alone and I feel empty
God, I'm torn apart inside

I look up at the stars
Hoping you're doing the same
And somehow I feel closer
And I can hear you say

Oh, oh, I miss you
Oh, oh, I need you

I love you more than I did before
And if today I don't see your face
Nothing's changed, no one can take your place
It gets harder every day

Say you love me more than you did before
And I'm sorry it's this way
But I'm coming home, I'll be coming home
And if you ask me, I will stay, I will stay, always stay

I never wanna lose you
And if I had to, I would choose you
So always stay, please, always stay
You're the one that I hold on to
'Cause my heart would stop without you

I love you more than I did before
And if today I don't see your face
Nothing's changed, no one can take your place
It gets harder every day

Say you love me more than you did before
And I'm sorry that it's this way
But I'm coming home, I'll be coming home
And if you ask me, I will stay, I will stay, I'll always stay

And I love you more than I did before
And I'm sorry that it's this way
But I'm coming home, I'll be coming home
And if you ask, I will stay, I will stay, I will stay

Friday, January 21, 2011


Ape yg terjdi pd perutku????


Kul 3 stngh pg td aq dipakse untk dirawat diwad kecemasan hospital machng oleh ijey n k.mira…y????

Prutku buat hal…bkn cirit birit ek…!!!H.A ckp aq ade gastrik!!!..sjak bler??slmer ni xprnh tau pon…lau kat umah aq prnh skit prut cmni tp xseteruk semlm smpai nk tdo pon xbleh..laz2 k.mira n ijey desak aq tok p hospital…lau ikutkan hati aq mmg aq xnk p coz I hate hospital…tmbh2 g hsptal machng..dlu aq dah pernah kna tahan kat wad kcemasan tu…bnci gler ngan staf2 kat ctu…ader ke ptut ambik drh aq..jarum mak aiii bsr kot…bkn stkat bsr pnjng plak tu!!!

Lps ambik drh bleh plak dia tnggl jrum tu mcm tu jerk..ape dia ingt aq nk bingkaikan ke jarum tu lam frame..test air kncing bleh 4 kli tp result xkuar2 gak..laz2 bleh plak dia jwb msin test air kncing tu rsak…alahai rs cam cepuk jerk diowang..ha…yg tu kes ms aq part1 dlu…

Semlm….msuk jerk lam wad tu..soklan yg pling aq bnci dngr…awk skit ape???kat mner skitnyer???mcm mna skitnyer???...dah ar tgh thn skit tnya soklan bnyak2 plak tu..lps hbs sesi interview H.A tu srh aq p bring kat ktil wad..lps tu sowang nurse mai bg suntikan..ktanya tok tahan skit…tahan sakit apernyer..mnambahkan sakit aq ade la…rs cam nk lari kuar jer smalam…lps jerk bg suntikan diowng trus blahh p bergosip lam bilik diowng….lg la panas aq!!!!

Lam kul 4 lbh cmtu diowng kuar..sorng H.A ni tnye aq cmner rasa???dah thn lom???..so aq tipu ar coz aq nk blik cpat…xsnggup aq stay kat stu…xper lau tipu sunat..Tuhan xmarah…he5…lau aq ckp still skit dia nk bg satu suntikan g…ooooooo….baik xyah!!!sakit siotttt!!!!

Pastu dia lps aq blik…ngan ubat2 yg entah ape2…sampai kat umah try nk tido tp ssh nk lelap coz asyik mntah jerk..thanx tok ijey n k.mira yg sme2 xtido coz jg aq semlam…terharu sgt tgk diowng jg aq smlm…sayang ar korang!!!!!!Semalaman xtido laz2 maybe dah pnt sgt coz asyik mntah jerk..kul 7 pg bngun mkn ubat n then trus aq tdo…

Kul 4.30 ptng aq der sesi suai knl ngan dak2 part 1…ijey n k.mira dah pesan lau xlrt xyah ikut tp aq ikut gak..padahnya aq gak yg trima…hmm..pdan muka…!!!

Pngalamn ni mmg aq xkn lupa n lau bleh aq dah xnk skit cam smlam dah..Tuhan jerk tau skit dia cmner…hu8…

Kat cni aq nk ucapkan jutaan trime ksih tok shabt yg terhebat..ijey n k.mira yg bgitu prihatin ngan keadaan aq semlm…terima kasih sgt2…luv both of u so much..jasamu dikenang!!

N tok syafiq n wan yg snggp drive dr machng ke umah aq…tq sesangat korng…snggup hntar aq ke hospital…jasamu ttp jgak aq kenang smpai ble2…

Tuesday, January 18, 2011

Keep holding on by avril lavinge


You're not alone
Together we stand
I'll be by your side
You know I'll take your hand
When it gets cold
And it feels like the end
There's no place to go
You know I won't give in
no I won't give in

Keep holding' on
'Cause you know we'll make it through
We'll make it through
Just, stay strong
'Cause you know I'm here for you
I'm here for you
There's nothing you can say
Nothing you can do
there's no other way when it comes to the truth
So,
keep holding on
'Cause you know we'll make it through
We'll make it through

So far away
I wish you were here
Before it's too late
This could all disappear
Before the doors close
And it comes to an end
With you by my side
I will fight and defend
I'll fight and defend

Keep holding' on
'Cause you know we'll make it through
We'll make it through
Just, stay strong
'Cause you know I'm here for you
I'm here for you
There's nothing you can say
Nothing you can say
Nothing you can do
nothing you can do
There's no other way when it comes to the truth
So, keep holding on
'Cause you know we'll make it through

Hear me when I say
When I say I believe
Nothing's gonna change
Nothing's gonna destiny
Whatever's meant to be
Will work out perfectly
Yeah, yeah, yeah, yeah....

Keep holding' on
'Cause you know we'll make it through
We'll make it through
Just stay strong
'Cause you know I'm here for you
I'm here for you
There's nothing you can say
nothing you can say
Nothing you can do
nothing you can do
There's no other way when it comes to the truth
So, keep holding on
'Cause you know we'll make it through
We'll make it through

Keep holding' on
There's nothing you could say
Nothing you could say
nothing you could do
nothing you could do
There's no other way when it comes to the truth
So, keep holding on
'Cause you know we'll make it through
We'll make it through


Perpisahan kadangkala menyenangkan….

Ya…now aq harus akui yg bkan semua perpisahan itu mnyakitkan…kadangkala ia juga menyenangkan…untk apa trus brada di sesuatu tmpat andainya hati kita bukan disitu. Memaksa diri tok mnyayangi bkan perkara mudah kerna kita memerlukan keikhlasan untk melakukanya…ikhlaskan hati kita tok menerima kehadiran seseorng tu kerna sekali kita mnyayangi persaan itu x mngkin bleh ditarik balik…

Tiada siapa yg inginkan perpisahan bgitu jugak ngan aq nmun terkadang perpisahan itu bleh membuka mata kita ngan prsaan kita sendri…hakikatnya mnusia Cuma akan sedar betapa kita mnyayanginya bler orng itu sdh pun berlalu dr hdup kita…

Tapi..tanpa perpisahan itu kesedaran itu xkan ada…

So now..buka mata kamu..lihatlah orang disekeliling kamu..lihat dengan mata hati n tanyakan pada dr sendr…siapa dia dihati kamu???apa kamu sdh snggp tok kehilangan dia?????

Andai tidak jawapannya…maka hargailah detik yg sdng dan akan kamu lalui bersamanya nanti…

Monday, January 17, 2011


Dataran Belukar


Bersama k.a.m.i mnghayati keindahan kampong owng he5…Sahabat yg menemaniku sepnjang langkahan perjalanan hidupku






view 1

selama ni nmanya duk machng tp aq xpernh tau pon yg kampng kat cni lawa gler...bleh bt photoshoot siap...mak aii terkezut nyah tgk suasana kat kg ni...lawa wooooo....ptng td lps hbis klaz aq ngan housemte aq p jln2 tmbh angin lam bdan...he5..hri tu xder ar smpai jmpe ngan sumer ni..ingt kan dah xde da rpe2 nyer ade lg...seriusly...pasni ni la tmpat aq picnic...



Skali tgk nmpak cam tasik..hmm…sbnarnya aq sndr xtau pe nme tmpt ni sbnarnye coz bru hri ni aq pjak tmpat ni…maklumlah msih lam tempoh mngenali tmpat tnggl sementara ku ini…insyallh..lam ms yg xsmpai sthun ni aq akn try tok explore tmpat ni he4…




view 3

aq n adik (ainul)…

kredit tok k.ngah (ejey) yg memberi kerjasama dlm mnjayakan photoshoot kli ni…ha6..








View 4

Terkdng tanpa kita sedari masih ade keindahan ciptaan NYA yg msih blom kita hargai…keindahan swh padi yg terbentang dibelakang ku adlh slh satu drnya…alhamdulillh kerna aq di beri kesempatan tok merasa sume ni..








view 5

laz pic yg sempat aq kongsikan kali ni…maybe next time Tuhan temukan aq ngan ciptaanNYa yg lebih indah dr ni…insyaallh..kesempatan tuk kita menghargai sume yg de dpn mata kita tu sentiasa ade..





Thursday, January 13, 2011


Sepetang bersama…

Niatnyer cume nk tgk kwsan sekeliling kwsn prumahan tp laz2 kitowng jmpe satu kwsan yg agk indah mata memandang…b4 ni aq slalu berangan nk dok kat kampng…now aq dah jmpe tmpatnyer..he5..lawa gler…

Sronok tgk bdak2 memancing…sjuk jerk mata bler terpandang swh padi yg luas terbentang…honestly…lau dok kat kb mmg aq xkan jmpe kwsan camni..so bersyukur sgt coz aq berpluang tok tgk sume ni..ha8…


Bler tgk bdak2 memancing td..teringat zaman knak2 aq dulu..aq xprnh merasa sume tu dlu..aq membesar di kwsan yg bleh dikire bndar la jugak so aq jeles sgt ngan kwn2 aq yg de kampong ni…

Dulu ms kecik2..kwn aq Cuma abng aq…dialah teman aq bermain n teman tok aq cri gaduh…ha6..rs cam nk putar je blik ms tu coz sweet sngt bler di ingat blik..now msng2 dah bsar so sumenyer brubh..msing2 ngan cr hidup msng2…tpi bg aq dia mash lg seorng abng yg istimewa tok aq…hmm….


Lau nk bercriter tntng kisah lama rsnyer aq terpksa korbankan waktu tdur aq la nmpaknya so baik xpayah..ha8…sume owng de criter zmn knk2nya msing2..pahit mahupun manis..ianya ttp satu knangan yg pernh menghiasi kehidupan kita satu tika dulu.





Terkadang…kenangan itu yg akn merapatkan lg sesuatu perhubungan itu…kenangan itu yg mengingatkan kita pada untaian kasih yg pernh terjalin dulu…kenangan membuatkan kita menghargai detik2 yg pernh berlalu dan detik2 yg pernh kita kongsi bersama…detik dimana kita berbagi rasa dengan seseorng yg pernh dekat dan pernah menghuni di sudut hati kecil kita….





So..hargailah setiap detik yg berlalu kerna ianya akn mnjadi satu kenangan yg akn kita kenang pada satu ketika nanti..kenangan yg bermakna adlah kenangan yg akn membuat kita tersenyum disaat kenangan itu datang bertandang dilayar ingatan kita nnti….




Tuesday, January 11, 2011

No one else….

Even though I am reborn a thousand more times

There will not be another one like you

The one who would warm up my sad life

I’m really grateful for that person

For that person, my heart could

Be hurt indefinitely

*even though I can’t tell that I love you

The fact I’m able to

Look at you from far away

Give you everything and love you

Although I’m sad, I’m happy

There is no other love in this world

That could make my chest shiver with a such anticipation

I’ve buried so deep in my memories

My only love

To someone like you

All the painful tears

I could endure it indefinitely

I don’t want anything else except your laugh,

With it, I’ll be happy

Because love is about giving everything

Only about giving

So, although I’m sad, I’m happy….

Friday, January 7, 2011

Don’t judge a book by it’s cover…

Dia adlh seorng lelaki yg bgitu sempurna di mataku..malah teman2 ku juga mnyatakan pandangan yg sama…dia beruntng kerna memiliki segala2nya..punya ank dan isteri yg lengkap walaupun tdak sempurna..kerna tidak ada satu pun yg sempurna di bumi ini..

Namun sayang…dalam kelengkapan itu dia masih mencari sesuatu yg sempurna…apa tidak cukup lg dengan kelengkapan yg Tuhan berikan???...rasanya klau kita tahu bersyukur mgkin xkan wujud perkataan poligami or madu right????...

Jujur skali…aq tertipu ngan ape yg aku lihat slame ni..terlampau terpengaruh ngan penampilan dirinya sehinggakan aq juga mengidamkan suatu hri nnti aq akn d pertemukan ngan lelaki sepertinya…dia adlh seorng laki yg sering mnjadi bualan antara aq dan teman2ku tiap kali isu rumahtngga diperkatakan…dia dijadikan sbgai conth suami dan ayah yg kami inginkan..nmun hnya dengan satu cerita, ianya merentap segala kepercayaan dan hormat kami pada dia..

Mnusia mmg tdak pernh bersyukur ngan per yg dia ader…xde aper n sesaper pon yg sempurna lam hdup ni…so tdak perlu lah kita terlalu taksub tok mengejar kesempurnaan itu…

5 january 2010…

3rd klaz aq for first week….hmm…arghhh..bnci ngan klaz pg..hri ni klaz start kul 8 pg..programming plak tu…now musim ujan so ujan dr semlm xbrhnti2..syok gler titoooo…hu8…

Nk xnk kna kuatkan dr gak tok bngun pg..sacrifice je la waktu tido tu…bler nmpak jerk MR.G trus membulat mata aq..knaper ek???

Dak2 IS msti tau saper die…b4 ni pon bnyk gak aq dngr cter sal dia n of coz la citer yg xbez kan..first class lg die dah bt aq xbrape nk suke ngan subjek tu coz die bnyk focus on math…I hate numbers!!!!...3 jam paksa mata n otak tok stay focus..penat beb!!

Klaz hbs kul 10.50 am….lps klaz p mkn2 jap n then lepak kat library…sje jerk lawat library…he5..kat sana sempat gak aq pnjm bku motivasi..tjuknyer “Membina Rasa Cinta”..hsil penulisan Dr.Hm Tuah..he4..naper???xpercaye ker aq bcbku cmtu???he6


Lps klaz programming…smbng lak klas preservation..start kul 2 smpai kul 5 ptng…n skli lagi aq mnjadi ank didik Pn.Ama…memandangkan hri ni first klaz so xlame sgt la..satu jam je pun..blik dr klaz aq ngan ijey p lpak kat belukar..jmpe ngan adik (ainul), long(raza),k.mira n zatiey…



Hbs bergsip trus blik umah..hari ni gak k.mira pndh masuk umah kitowng so now complete la 8 owang lam umah kami…bru jd FULL HOUSE..he5..makin ramai makin meriah…I LIKE!!!!

So the end of the story…but…juz 4 today!!!..




























Tuesday, January 4, 2011


Chubby nyer…hu5….

Waaaaaaa….X suker!!!!..tgk muker sndr pon rs cam nk tergelak jerk..nape pipi jd kembng semangkuk cmtu??....aq tau lau aq cakap yg aq tgh nkTAMBAHKAN berat badan aq..,mesti ramai yg akn ckap ‘biar btol ko ni sha..sume owng nk kurus tp ko plak nk gemuk…’..but mslhnyer skrng ni bdan aq xnaik2 pon..yg naiknyer pipi aq ni..kembang semacam jerk..tgk ar..BULAT kan???..hu7..

(aq ngan angah saper lbih BULAT????he5)

Aq pon kompius gak mcm mne la lemak2 tu sume bleh p naik atas???...kna bt kjian ni..he5…mcm mne nk trunkn berat pipi tp dlm masa yg same naikkan berat badan???..ader idea x???


4 january 2011

Selamat hari tua to k.long (raza) n k.ngah (ejey)….



Klmarin hari yg amat memenatkan coz terpaksa kjar masa tok siapkan surprise party tok long n angah…klmarin juga merupakan first day klas tp malangnya kitowng terslh tgk jadual..klaz spatutnya kul 8 mlm tp kitowng kul 8 pagi dah trcegak kat dpn klaz…ha7..first day klaz yg malang…

Lps buang ms kat dpn klaz kitowng p cc tok slesaikan bnde yg still g tertunggak…prut dah berbnyi coz lpar sesngt…tahan jerk…slesaikan pe yg pntng dlu..lps print sume bru p daftarkat THO…hmm…sem ni kitowng jd NR…hu7…


Lps dftr ingt nk p mkn tp cancel coz aq n adik (ainul) bg alsn nk p jmpe owng..sje jerk reka alsn tu..ksian angah xtau pe pun…sowie…angah, suey, ida, ja n ina p machng..aq n adik p kb ngan syafiq.nsb baik syafiq ader…THANX FIQ…






Lps bli kek p mkn kat KFC jap..pastu trus blik..ms sampai kat umah nsb baik angah still de kat machng g so sempat sembunyikan kek tu…he5…kul 5 ptng kuar lg..p psr malam kat machng lak coz nk beli sate..xkn nk mkn kek jer kot..perut aq bukan prut mat saleh, mkn kek pon bleh knyang…he4..





Nk djadikan citer semlm..lps hidangkan mknn aq ajk angah borak2 lam blik..he5..ikutkan hati nak jer trus p mkn..lpar kot satu hari xjmper ns…ms ngah brak2 ngan angah adik, ja, ida n suey ngah tnggu kat luar pntu bilik..pastu….he4…




Lampu terpadam (bkan ‘ter’ tp sngaja n (Ms ni shafiq, pjan n azmie xde lg..so xyah pk bkn2 erk…)Hmm…sayangnya k.long xdpt nk hadir semlm so kitowng terpaksa teruskan gak surprise party tu..sorry long..semlm mmg terkilan coz thun ni maybe thun laz kitowng bleh celebrate bday skli…hu8..

Tp ape2 pun..aq nk ucapkanSELAMAT HARI JADI tok ALONG N ANGAH…semoga kalian dapat apa yang diingini dan semoga tahun2 akn dtng kita masih berpeluang tok celebrate bersme2…luv both of u sooooo much…muax!!