Blogger Templates

Saturday, July 24, 2010

Why can I say goodbye

To someone that I never had

Why does my tears fall

For someone who was never mine

Why I miss someone that I was never with

And I ask

Why I love someone whose

Love was never mine????

Kenapa???

Persoalan tu yang sering mngetuk pntu hati aq…untk ape aq mngharap pada cinta yg masih blum pasti ianya untk aq..cinta ada dimana2.Bila tiba saat dan ketikanya ia akan datang dengan sendiri. Setiap dari kita punya pendapat sendri tntng erti cinta dan kita juga punya cara yang berbeza dlm mnghargai cinta tu..

Bersedia untk membuka pintu hati kita untk cinta samalah seperti bersedia untk kehilngan dan disakiti…cinta memerlukan pengorbanan. Bertanggungjawab atas rasa yg kita tanamkan dlam hati pasangan kita..itu yang terbaik.

Tipulah lau aq ckp yg cnta xpernah singgh lam hati aq…

Pernah malah berkali2..pernah disakiti , mnyakiti dan bnyak lagi..kekadang trlintas tuk berhnti membuka hati aq untk prsaan tu.Namun Tuhan merencanakan sesuatu tuk aq..kataNYa blum sampai waktu lagi tuk aq mngalah. So cinta itu aq trima dan jalani perhbungan itu untk kesekian klinya. Pada awalnya sumenyer trlalu indah..setiap perhubungan mnjanjikan perasaan yang berbeza. Kebahagiaan yg dirasa juga berbeza. Kata orang ;

Kita hanya mengambil masa beberapa saat tuk jatuh CINTA tapi kita akn mngambil masa bertahun tuk lupakan CINTA itu…

Aq setuju kerna terkadang aq juga bgitu…sukar tuk melupakan dan melepaskan. Mulut mngatakan yg aq dah lupakan semuanya tntng dia tp hati still lg tidak mahu meLEPASkan. Ape mksudnya???. Untuk ape berpgang pd cnta yang xpasti???. Andainya melepaskan cinta semalam semudah melepaskan keluhan rasanya manusia akan selalu mengeluh. Memegang masa silam samalah seperti membiarkan masa depan kita berlalu dengan sia-sia.

“Ape yg berlaku semalam itu adlh kenangan..hari ini adalah kenyataan dan esok adlh harapan..semoga esok mnjanjikan yang trbaik tuk kita.”

No comments:

Post a Comment